De tuinen

De gezonde bomen aan De Tuinen zijn gered.

Als de gemeente haar oorspronkelijke plan had uitgevoerd, waren alle bomen die langs De Tuinen stonden omgezaagd. Door ons ingrijpen is dit toen voorkomen. De winkeliers hebben we betrokken door ze persoonlijk te benaderen. Waarom moesten de bomen om: de aanleg van de nieuwe bestrating die bij de herwaardering van De Tuinen hoort, (volgens het ‘masterplan voor de binnenstad’) zou ervoor zorgen dat ook de gezonde bomen binnen een aantal jaren om zeep geholpen zouden zijn.

Wat hebben we bereikt

  • Zes gezonde grote bomen zijn gespaard gebleven en kregen een nieuwe plek. De economische waarde van deze bomen blijft zo behouden, en de gemeente maakte haar doelstellingen met betrekking tot duurzaamheid waar.
  • Eén gezonde kleinere boom zou elders in de binnenstad geplant worden en deze zou een kwijnend/dood exemplaar vervangen.
  • Doordat we de winkeliers in de actie betrokken hebben, konden zij bewerkstelligen dat er een grotere maat bomen langs de gracht terug kwamen.
  • Langs de gevels aan de westkant zijn fraaie lindes met een stammaat 60-65 cm omtrek terug geplant.

We zijn trots op het bereikte resultaat, dat mede dankzij de inzet van het wijkpanel, de winkeliers en de coöperatieve opstelling van de gemeente tot stand is gekomen.

Transport
Vòòr de aanpassing
Juli 2016
Juli 2016